Ρομποτική Θεσσαλονίκη Τμήματα για Παιδιά

Ελάτε και εσείς να γνωρίσετε την πρώτη σχολή Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογιών Πληροφορικής για παιδιά στην Ελλάδα.

Ενημερωθείτε για τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα στο 2310-328797.

Παιδικά τμήματα ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να προγραμματίσουν ρομποτικούς μηχανισμούς με μία σειρά από εκπαιδευτικά εργαλεία κατάλληλα για την ηλικία και το επίπεδό τους (LEGO, VEX Robots, MBots, Scratch, Drones, MBots, 3D Printers). Μέσα από αυτή τη διασκεδαστική διαδικασία και τη συνεργασία θα αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες απαραίτητες για το μέλλον.

  • Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι ετήσιο και χωρίζεται σε δύο διδακτικά εξάμηνα (Σεπτέμβριος - Ιανουάριος, Ιανουάριος - Ιούνιος).
  • Η διάρκεια του προγράμματος είναι 32 εβδομάδες (64 ώρες μαθημάτων)
  • Στην Υδρόγειο το πρόγραμμα μαθημάτων έχει συνέχεια και υπάρχουν διαφορετικές τάξεις ρομποτικής που μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές μας τα επόμενα χρόνια.
  • Σκοπός είναι η μάθηση μέσα από δραστηριότητες και η ενασχόληση με τη ρομποτική και όχι η εξειδίκευση σε κάποιο εκπαιδευτικό εργαλείο. Έτσι τα εργαστήριά μας είναι εξοπλισμένα με πολλά και διαφορετικά εργαλεία για κάθε ηλικία.
  • Οι εκπαιδευτικοί χώροι τηρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά. Είναι άρτια εξοπλισμένοι με όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία ρομποτικής.

Υδρόγειος Εκπαιδευτική Ρομποτική Θεσσαλονίκη

Τα μαθήματα διεξάγονται σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια για παιδιά σε έναν εκπαιδευτικό χώρο 400m2. Η Υδρόγειος είναι η πρώτη σχολή στην Ελλάδα που διδάσκει οργανωμένα τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής από το 2009. Διαθέτουμε πολυετή πείρα παρέχοντας ολοκληρωμένα ετήσια προγράμματα προσαρμοσμένα στις ηλικίες και τις γνώσεις που αποκτά κάθε παιδί από προηγούμενες τάξεις που έχει παρακολουθήσει. Έτσι μπορούμε να παρέχουμε διαφορετικές επιλογές στους πιο προχωρημένους μας μαθητές με βάση τα ενδιαφέροντα και τις κλίσεις τους στον τομέα της τεχνολογίας.

Τμήματα για Παιδιά από 5 ετών (Νήπια).

Ξεκινήστε Σωστά

Δώστε στα παιδιά σας τη δυνατότητα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη ρομποτική σε ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5-6 ετών

Σκοπός του Προγράμματος

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη κοινωνικών και δημιουργικών δεξιοτήτων μέσω ειδικών σεναρίων που στηρίζονται στο παιχνίδι. Σκοπός είναι να εξερευνήσουν τις θετικές επιστήμες μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση.

Τα τμήματα

Τα τμήματα είναι ολιγομελή και γίνονται σε ειδικά εργαστήρια ρομποτικής για μικρά παιδιά. Το μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο και αποτελούνται από 2 περιόδους μαθημάτων, με συχνότητα μία φορά την εβδομάδα.

Τμήματα Δημοτικού - Γυμνασίου.

Μπείτε και εσείς στο συναρπαστικό κόσμο της ρομποτικής!

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τα παιδιά θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν ρομποτικούς μηχανισμούς με ειδικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό, θα δημιουργήσουν πρωτότυπες κατασκευές, αλγορίθμους με οπτικό προγραμματισμό και ψευδογλώσσες, θα συνεργαστούν μεταξύ τους και θα πειραματιστούν πάνω σε πολλά και διαφορετικά εκπαιδευτικά εργαλεία S.T.E.Α.M..

Σκοπός του Προγράμματος

Το πρόγραμμα έχει σαν στόχο, μέσω των συνεργατικών δραστηριοτήτων τα παιδιά να διασκεδάσουν, να μάθουν, και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες για το μέλλον. Η τεχνολογία είναι παντού γύρω μας και με τη βοήθεια της ρομποτικής θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τι κρύβεται πίσω από τους μηχανισμούς και τις συσκευές που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα αλλά και να σκεφτούν μόνοι τους ιδέες και λύσεις.

Τα τμήματα

Η Υδρόγειος παρέχει τμήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής για αρχάριους αλλά και προχωρημένους μαθητές που έχουν ήδη παρακολουθήσει κάποια μαθήματα. Το πρόγραμμα σπουδών έχει δημιουργηθεί μέσα από την πολυετή εμπειρία που διαθέτει η σχολή λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και το επίπεδο.

Γνωρίστε τις εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες — μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό Δείτε εδώ ↗

Τμήματα Προγραμματισμού & Τεχνολογιών Πληροφορικής για Παιδιά (Kids Coding Labs)

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα μαθημάτων