Τo Blinkgogo είναι ένα νέο πακέτο εκπαιδευτικής ρομποτικής βασισμένο σε Arduino, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για δραστηριότητες STEM και για να εισάγει τα παιδιά σε βασικές έννοιες ρομποτικής. Κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του είναι ότι μπορεί να προγραμματιστεί ασύρματα, μέσω Bluetooth, και ότι ο προγραμματισμός μπορεί να γίνει είτε σε Scratch είτε ακόμα σε C++ ή στο περιβάλλον προγραμματισμού Arduino IDE. Συνοδεύεται επίσης και από μια εφαρμογή για κινητά με την οποία ο χρήστης μπορεί να το χειριστεί ή να παίξει παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Η βασική κατασκευή

Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του είναι ότι μπορεί να φορτίσει με ένα ηλιακό πάνελ και ακόμη έχει ενσωματωμένο έναν αισθητήρα φωτός ώστε να μπορεί να εντοπίσει πηγές φωτός για να φορτίσει. Ακόμη έχει ενσωματωμένους αισθητήρες χρώματος για να ακολουθεί γραμμή, μπορεί να παίξει διάφορους ήχους και τέλος είναι συμβατό με Lego τουβλάκια για τη δημιουργία πιο σύνθετων κατασκευών.

Το βασικό πακέτο Blinkgogo

 

Η θήκη που το περιβάλει είναι προϊόν ανοιχτού κώδικα και έτσι είναι δυνατόν να σχεδιαστούν και να εκτυπωθούν διάφορες 3D θήκες. Τέλος υπάρχει και ένα πακέτο επέκτασης το οποίο περιέχει επιπλέον αισθητήρες και εξοπλισμό για τη δημιουργία και τον προγραμματισμό πιο σύνθετων πρότζεκτ.

Το πακέτο επέκτασης

Η καμπάνια είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτή στο Kickstarter και το πακέτο αναμένεται να κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2016.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.