Οι μαθητές μας πήραν μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κώδικα (http://events.codeweek.eu/view/31646/code-your-robots/) εξερευνώντας τις δυνατότητες προγραμματισμού που προσφέρουν τα Lego Mindstorms και τα VEX IQ.

Οι νέοι μας μαθητές κατασκεύασαν ρομπότ τα οποία έκαναν διάφορα σχέδια και πειραματίστηκαν με τον προγραμματισμό κάνοντας διαφορετικούς συνδυασμούς έτσι ώστε να δημιουργήσουν πολλά και διαφορετικά σχέδια.

Κάποιοι από τους πιο έμπειρους μαθητές πήραν μέρος σε έναν μίνι διαγωνισμό με τα VEX προγραμματίζοντας τα ρομπότ που είχαν σχεδιάσει και κατασκευάσει σε προηγούμενα μαθήματα με σκοπό να συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία, τοποθετώντας όσο το δυνατόν περισσότερες μπέλες στις ζώνες σκοραρίσματος και ανεβαίνωντας στην κεκλιμένη ράμπα πριν τελειώσει ο χρόνος.

Τέλος οι υπόλοιποι μαθητές ασχολήθηκαν με τη σύνδεση δύο Lego Mindstorms με bluetooth έτσι ώστε το ένα ρομπότ να στέλνει μηνύματα στο άλλο ανάλογα με διάφορες συνθήκες και το δεύτερο ρομπότ να αντιδρά ανάλογα με τα μηνύματα που έχει λάβει. Έτσι δημιουργήσαμε ένα ασύρματο τηλεχειριστήριο για ένα ρομπότ καθώς και ένα ρομπότ που ανίχνευε διάφορα χρώματα και το δεύτερο ρομπότ έλεγε ποιο χρώμα είναι.

Οι μαθητές και οι καθηγητές απόλαυσαν την εμπειρία και ήταν μία υπενθύμιση για το πόσο ενδιαφέρον μπορεί να είναι ο προγραμματισμός και πόσα διαφορετικά πράγματα μπορούμε να κάνουμε αν αφήσουμε τη φαντασία μας να δουλέψει.

Μπορείτε να δείτε τις σχετικές φωτογραφίες και βίντεο εδώ.