Την Πέμπτη 8 Ιουνίου έγινε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση των τμημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής για τη χρονιά 2016-2017. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα παιδιά δημιούργησαν πολλές και ενδιαφέρουσες κατασκευές που τις παρουσίασαν σε γονείς και ενδιαφερόμενους που ήρθαν να παρακολουθήσουν. Η μέρα ήταν αφιερωμένη στα παιδιά και στις δημιουργίες τους, έτσι χωρίς μακροσκελείς ομιλίες και περιττές παρουσιάσεις, δώσαμε βήμα στα παιδιά να μιλήσουν και να μας παρουσιάσουν δημιουργίες τους μέσα από τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς!

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε απονομή πτυχίων, ρομποτικά parking, αυτοματισμοί ανακύκλωσης αυτοκινήτων & σκουπιδιών, έξυπνους κήπους, ρομποτικούς ηλιακούς συλλέκτες και πολλά άλλα ενδιαφέροντα project.

Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάσαμε την φετινή πίστα του διαγωνισμού VEX IQ Challenge που αποτελεί το μεγαλύτερο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής που γίνεται κάθε χρόνο στην Αμερική. Στη συνέχεια οι ομάδες μας που θα συμμετάσχουν σην Ολυμπιάδα ρομποτικής μας παρουσίασαν το εντυπωσιακό ρομποτικό ποδόσφαιρο W.R.O.

Για το τέλος μαθητές από τα μεγαλύτερα τμήματα, δημιούργησαν ρομποτικά αγωνίσματα με σκοπό τη συνεργασία ανθρώπων-ρομποτ δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα μοναδικό παιχνίδι-άθλημα, το SURVIBOT.. όπου και μας παρουσίασαν με πολύ κέφι!!

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και δίνουμε ραντεβού για τα θερινά μας τμήματα ρομποτικής στις 20/6 & 4/7  και το Σεπτέμβριο για περισσότερη ρομποτική με τα ετήσια προγράμματα!!