Σήμερα ζούμε σε έναν κόσμο που έχει επηρεαστεί από την ταχεία πρόοδο της τεχνολογίας. Ο τρόπος με τον οποίο εργαζόμαστε, επικοινωνούμε, ψωνίζουμε και σκέφτομαι έχει αλλάξει δραματικά. Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ραγδαίες αλλαγές και να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας, πρέπει όχι μόνο να αναπτύξουμε την κατανόησή μας για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η τεχνολογία αλλά και να αναπτύξουμε δεξιότητες και ικανότητες που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε στην καθημερινότητα της νέας εποχής.

Η εκμάθηση του προγραμματισμού μας βοηθά να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν τα πράγματα, να υλοποιήσουμε ιδέες μας και να να δημιουργήσουμε εφαρμογές, τόσο για δουλειά όσο και για παιχνίδι. Επιπλέον, μας βοηθά να απελευθερώσουμε τη δημιουργικότητά μας και να συναναστραφούμε με πολλούς ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Εβδομάδα του Κώδικα της ΕΕ είναι ένα κίνημα που γιορτάζει και προωθεί τη δημιουργία με κώδικα. Η ιδέα είναι να καταστήσουμε τον προγραμματισμό περισσότερο ορατό, να δείξουμε στους νέους, τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους πώς μπορούν να υλοποιούν τις ιδέες τους με κώδικα, να απομυθοποιήσουν τις δυσκολίες που μπορεί κανείς να συναντήσει και να δώσουν κίνητρα στους ανθρώπουν να ξεκινήσουν να μαθαίνουν. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2013.

codeweek.eu

Τα προγράμματα εκπαιδευτικής ρομποτικής που παρέχουμε στους μαθητές μας για 7η χρονιά φέτος, δημιουργήθηκαν από την πρώτη στιγμή με σκοπό να φέρουν κοντά τα παιδιά στις νέες τεχνολογίες, την γνώση δεξιοτήτων προγραμματισμού, την υπολογιστική σκέψη αλλά και τις μηχανικές κατασκευές και τους αυτοματισμούς. Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα ταυτίζεται απόλυτα με τους εκπαιδευτικούς μας στόχους μέσω των υπηρεσίών εκπαίδευσης που προσφέρουμε κάθε εβδομάδα σε δεκάδες μαθητές που παιρνούν από τα εργαστήρια μας. Με μεγάλη χαρά μας καλοσωρίζουμε όλες τις προσπάθειες δράσεων διάδοσης του προγραμματισμού και νέων τεχνολογιών από την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο και συμμετέχουμε και εμείς στην ιδιαίτερη αυτή εβδομάδα με special coding events και εκπλήξεις για τους μαθητές μας!