Ευχαριστούμε την κα Ελένη Βλάχου για την συνέντευξη που μας πήρε για λογαριασμό του thesstoday.gr και cityportal.gr

“Πρόκειται για έναν  κλάδο της τεχνολογίας που ασχολείται με τη σχεδίαση, την ανάπτυξη και τη μελέτη ρομπότ. Είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα σε όποιον ασχοληθεί με αυτή να αναπτύξει δεξιότητες και επομένως έχει θετικές  επιπτώσεις σε  γνωστικό, συναισθηματικό και κοινωνικό τομέα. Ο λόγος για την εκπαιδευτική ρομποτική, που είναι τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και περισσότερο δημοφιλής, γεγονός που το αποδεικνύουν επίσημες στατιστικές, αλλά και επαναλαμβανόμενες εκδηλώσεις που διοργανώνουν διάφοροι  φορείς και μη κερδοσκοπικά σωματεία με δράσεις για τους φίλους της τεχνολογίας και ρομποτικής.

Το thesstoday.gr επιδιώκοντας να ξεδιπλώσει τις σελίδες της εκπαιδευτικής ρομποτικής συνάντησε το εκπαιδευτικό  προσωπικό που έχει η Υδρόγειος, η  πρώτη σχολή εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα,  που παρέχει ετήσια ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών πάνω στη ρομποτική και που μάλιστα διανύει τον έβδομο χρόνο λειτουργίας.

Παιδαγωγοί  από την Υδρόγειο, πληροφορικοί, μηχανικοί και κάτοχοι  μεταπτυχιακών τίτλων σε τεχνολογίες πληροφορικής στην εκπαίδευση, μας παραχώρησαν μια εκ βαθέων συνέντευξη για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε γύρω από την επιστήμη της ρομποτικής.”

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την συνέντευξη εδώ: http://thesstoday.gr/%CE%B7-%C…

και εδώ: http://www.cityportal.gr/articles_det1.asp?subcat_id=200&article_id=110702