Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο στη ΔΕΘ έγινε η ετήσια εκδήλωση των τμημάτων εκπαιδευτικής ρομποτικής της Υδρογείου για τη χρονιά 2017-2018.

Η εκπαιδευτική ρομποτική Υδρόγειος ως η πρώτη σχολή ρομποτικής στην Ελλάδα από το 2009, έχει καθιερώσει κάθε χρόνο με το κλείσιμο της εκπαιδευτικής χρονιάς την παρουσίαση ρομποτικών κατασκευών και αυτοματισμών από τα παιδιά επιδυκνείωντας σε γονείς και συμμαθητές τις γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Φέτος διοργανώθηκε η μεγαλύτερη εκδήλωση από όλες τις χρονιές, σε ένα γεμάτο Βελλίδειο με τα παιδιά όπως επιβάλλεται σε μία εκδήλωση ρομποτικής να έχουν τον πρώτο λόγο και να μας παρουσιάζουν εντυπωσιακές κατασκευές και αυτοματισμούς που δημιούργησαν. Η πεντάωρη (!!) φετινή εκδήλωση ξεκίνησε στις 17:30 και ολοκληρώθηκε στις 22:30 το βράδυ, με τα παιδιά όλων των τάξεων ρομποτικής τμηματικά να μας παρουσιάζουν, ενώ επιπλέον σε όλους τους μαθητές δόθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής για τη φετινή χρονιά.

Οι παρουσιάσεις των παιδιών ξεκίνησαν στις 18:00 με τους μικρούς μας μαθητές 1ης τάξης ρομποτικής (νήπια, α’, β’ δημοτικού) τμηματικά να μας παρουσιάζουν το κομμάτι που αντίστοιχα κατασκεύασαν για το ομαδικό Project “Η πόλη του μέλλοντος”. “Ο ιπτάμενος θάλαμος διάσωσης”, “η κινούμενη γέφυρα”, “ο συντηρητής κτιρίων” και “οι ανεμογεννήτριες για την τροφοδοσία της πόλης” είναι κάποια από αυτά που περιλάμβανε η εντυπωσιακή πίστα των 2,5 μέτρων που παρουσίασαν λεπτομερώς οι μικροί μας μαθητές.

Η σκυτάλη πέρασε στους μεγαλύτερους μαθητές μας που παρουσίασαν τμηματικά το “Αυτοματοποιημένο εργοτάξιο κατασκευής μετρό”, “Τα ρομπότ για την προστασία των δασών” και τα “Ρομπότ σε επικίνδυνες αποστολές διάσωσης”.

Η συνέχεια περιλάμβανε όπως κάθε χρόνο συμμετοχή σε διαγωνισμό VEX IQ Challenge (ο μεγαλύτερος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής της Αμερικής), με την πίστα του 2018 που φέραμε αποκλειστικά στην Ελλάδα για τους μαθητές μας.

Τέλος οι τριτοετής και τεταρτοετής μαθητές μας παρουσίασαν δύο εντελώς καινοτόμα project. Η αυτοματοποιημένη διαδικτυακή αποθήκη παραγγελειοληψίας, συλλογής και απoστολής προϊόντων με Drones σε έξυπνα σπίτια (από τους τριτοετής μαθητές) σε συνεργασία με το έξυπνο σπίτι που ενσωματώνει διάφορες τεχνολογίες διαδικτύου των πραγμάτων (Internet Of Things) με απομακρυσμένο ελέγχο της κατάστασής του από κινητές συσκευές με εφαρμογή που έφτιαξαν τα παιδιά.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στη φετινή εκδήλωση!