Ο Κοσμήτορας της σχολής Θετικών Επιστημών και Πρόεδρος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθηγητής κος. Χατζηγεωργίου Αλέξανδρος, υποδέχτηκε τους μαθητές μας που παρακολουθούν το τμήμα προγραμματισμού και νέων τεχνολογιών KIDS CODING LAB, με σκοπό να τους ξεναγήσει στα εργαστήρια της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και να απαντήσει στα πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματά τους σχετικά με τις σπουδές και την αγορά της πληροφορικής σήμερα καθώς και τις διαδικασίες φοίτησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο του Πανεπιστημίου και στα ερευνητικά εργαστήρια του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πολλές και σημαντικές απορίες που είχαν σχετικά με τον κλάδο της πληροφορικής και την τριτοβάθμια εκπαίδευση γενικότερα.

Τα παιδιά μεταξύ άλλων, θέλησαν να μάθουν τις διαδικασίες φοίτησης στο τμήμα Εφ. Πληροφορικής, τις ευκαιρίες επαγγελματικού προσανατολισμού και απασχόλησης, τις διαφορές των Ελληνικών πανεπιστημίων με αντίστοιχα ξένα πανεπιστήμια, τις διαδικασίες΄και την αναγκαιότητα για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές καθώς και πολλά “τεχνικά” θέματα σχετικά με την επιστήμη της πληροφορικής, τις γλώσσες προγραμματισμού και νέες τεχνολογίες.

Ο κος Χατζηγεωργίου από τη μεριά του απάντησε αναλυτικά σε όλα τα ερωτήματα και δήλωσε ενθουσιασμένος με τις απορίες που εξέφρασαν οι μαθητές σε σχέση με την ηλικία τους (ε’ δημοτικού – α’ λυκείου). Τέλος αναφέρθηκε σε αρκετά “success stories” πρώην φοιτητών του τμήματος που κάνουν σήμερα καριέρα στο εξωτερικό σε μεγάλες εταιρίες κολοσσούς(facebook, google, netflix), ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον των παιδιών για τον προγραμματισμό εφαρμογών και την πληροφορική. Τον ευχαριστούμε πολύ!!